Instalarea și service-ul sunt aspecte la fel de importante ca și alegerea tipului de aparat, deoarece instalarea necorespunzătoare poate duce la funcționarea defectuoasă și chiar la defectarea aparatului.

Montat corect și într-un loc corespunzător, aparatul de aer condiționat vă poate oferi confortul potrivit unei zile toride de vară și căldura atât de necesară în zilele friguroase de iarnă. Fie că dispuneți de un aparat de 9.000 BTU pentru o încăpere de 20-25 mp, fie că dispuneți de unul de peste 20.000 BTU pentru o încăpere de 60-70 mp, acestea pot funcționa necorespunzător dacă nu sunt plasate optim.Amplasarea unității în interiorul locuinței este foarte importantă pentru a obține exact nivel de flux de aer rece pe care îl dorim.

Aparatul este format din două unități: cea exterioară și cea interioară, conectate printr-un traseu frigorific vidat. Unitatea internă necesită montajul la o distanță relativ mică față de tavan (până la 10 cm).

Aparatul de aer condiționat nu trebuie niciodată îndreptat direct către utilizator, deoarece există riscul provocării unor răceli, alergii sau alte disconforturi. Unitatea externă se va amplasa pe pereții exterior ai clădirii, in apropierea ferestrelor pentru a facilita accesul în cazul unor intervenții ulterioare.

Pentru a avea o temperatură constantă în întreaga locuință este recomandat să existe câte un aparat în fiecare încăpere.  Instalarea unui singur aparat de mari dimensiuni într-o singură încăpere nu este suficientă pentru a răci toată suprafața locuinței, deoarece aerul rece va răci în mod diferențiat fiecare încăpere, într-un mod neregulat.

De asemenea, din motive estetice, este recomandat ca aparatul de aer condiționat să fie instalat astfel încât să se încadreze simetric între două elemente fixe (stâlpi, dulap, etc.) 

Acestea au fost sfaturile și recomandările noastre referitoare la alegerea locului de montaj al unui aparat de aer condiționat.

Nu uita să verifici oferta noastră și să te abonezi la newsletter!